Kysymys:

Kaveri osti uuden auton ja mukaan tuli kesärenkaat. Kesärenkaat on valmistettu keväällä 2003, siis voiko noin vanhoja renkaita myydä uuden auton mukana ihan noin vaan?????

Tapio Ketonen:

Mikä ettei? Ei se kumi härskiinny. Vaikka rengaskauppiaat tietenkin haluaisivat, että uudet renkaat ostettaisiin vuosittain, niin kyllä rengas pysyy käyttökelpoisena hyvin pitkään. Kun vielä renkaat ovat todennäköisesti olleet varastossa eli poissa auringonvalon sisältämän uv-säteilyn vaikutuksesta, ne ovat aivan yhtä hyvät kuin tänä vuonna valmistetut. Eikä edes vuoden tai parin säilyys ulkosalla auton alla vielä pilaa renkaita. Pienen ajomatkan jälkeen renkaita ei erota upouusista mitenkään.

Minä olisin huolestuneempi siitä, että milloin se auto on valmistettu. Nykyaikaisiin tuotantoprosesseihin ei yleensä kuulu osien pitkiä varastointeja. Rengasvalmistajat todennäköisesti toimittavat renkaat suoraan tuotannosta autotehtaalle, usein valmiiksi vanteille asennettuina. Eikä tehtaallakaan tavaraa varastoida, se siirretään yleensä kuljetusrekasta suoraan kokoonpanohihnalle. Maahantuoja pystyy selvittämään auton tarkan valmistuspäivän alustanumeron perusteella.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.