Kysymys:

Heti alkuun kiitos hyvästä palstasta! Jos ongelmaan ei löydy ratkaisua, niin usein ainakin hyvät naurut irtoaa.

Kesä lähestyy jne. kyse on siis auton pesusta. Käytiin väittelyä parhaasta autonpesuaineesta ja yllättävän moni työporukassa kertoi saavansa parhaan pesutuloksen astianpesuaineella.

Olen toisaalta taas kuullut usealta taholta suosituksen olla pesemättä autoa astianpesuaineella. Johan sen nimi viittaa toiseen käyttötarkoitukseen...

Käytännön kokemukset kuitenkin puhuvat tiskiaineen puolesta. Astianpesuaineella lika irtoaa kuulema parhaiten ja auto kiiltä pesun jälkeen kuin mikä.

Mitkä ovat siis astianpesuaineen haitat ja autoshamppoon edut?

Tapio Ketonen:

Astianpesuaine liuottaa tehokkasti rasvaa, sehän se pahin ongelma on keittiössä. Autonpesussakin se siis toimii tehokkaasti. Ongelma vain on se, että samalla se puree myös vahakerrokseen. Vahakerroksen heikkeneminen heikentää maalipinnan suojausta

Jos tapanasi on vahata auto kunnolla oikealla puolikiinteällä vahalla muutaman kerran vuodessa, astianpesuaineen käytölle ei mielestäni ole estettä. Se ajaa asiansa hyvinkin laimeana seoksena. Jos taas et vahaa autoasi, autoshampoo on parempi ratkaisu, koska siinä on otettu maalipinnan säilyminen paremmin huomioon.

Tärkeintä kuitenkin on, että autoa pestään riittävän usein. Maalipinnassa pitkään seisova lika vaurioittaa pintaa paljon enemmän kuin vahaamattomuus. Kunnon vahauksen etuihin kuuluu, että vaha irrottaa pinnasta myös pinttynyttä likaa ja täyttää siihen syntyneitä vaurioita suojaavalla vahakerroksella. Vahaus kannattaa myös siksi, että hyvin vahattu auto on helpompi pestä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.