Kysymys:

Tuulilasi 30.5.2006.
"Merkkikorjaamo"
"Merkkikorjaamoilla on hallitseva osuus autojen huolto- ja korjauspalveluista silloin, kun auto on ostettu uutena ja takuu sitoo autoilijan merkkikorjaamoon."

Eikö takuusidonnaisuus, huoltojen osalta juuri muuttunut? Jos jokin merkistä riippumaton korjaamo on saanut oikeudet jonkin - useankin merkin huoltoon, se ei vaikuta enää takuuseen - takuu ei raukea???

Tapio Ketonen:

Joo, näinhän asia on teoriassa, huollattaa voi missä tahansa osaavalla korjaamolla. Mutta tuo tutkimustulos kertoo, miten tilanne on käytännössä, eli ihmiset käyttävät uudehkoja autojaan merkkihuolloissa. Takuuasioiden hoito sujuu tietenkin helpommin merkkikorjaamossa, mutta näyttää myös siltä, että merkkikorjaamot ovat onnistuneet markkinoinnissaan.

Keskustelimme juuri täällä toimituksessa, kun Jorma kirjoitti tuota juttua, että merkkikorjaamot ottivat tilanteen tosissaan ja paransivat markkinointiaan mm. tekemällä paljon edullisia huoltotarjouksia. Vapaat korjaamot eivät lähteneet vastaavaan hyökkäykseen, eivätkä ne saaneetkaan huoltoja tehtäväkseen niin paljon kuin ehkä odottivat.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.