Kysymys:

Kerropa,minkä takia Tuulilasissa kehutaan jatkuvasti Peugeot 307..ää, vaikka siinähän on hirveästi vikoja: eivätkö tankin rikkoutumiset, jatkuvat käyntihäiriöt ym ole himmentäneet yhtään kuvaa kyseisestä autosta? Miksi valitsitte tälläisen romun vuodenautoksi? Yrittääkö "puolueeton" Tuulilasi parantaa tälläisen romun myyntiä kehumalla sitä pohjattomasti?

Tapio Ketonen:

Aika omituinen väite tuo pohjaton kehuminen. Linjamme on ollut ja tulee olemaan se, että kerromme täsmälleen, mitä mieltä olemme autoista, myös Peugeotista. Jos kehuihin on aihetta, annamme niitä, jos on moitittavaa, niin moitimme.

Raportoimme vertailuautolle tapahtuneen polttonestesäiliön rikkoutumisen, koska asia oli mielestämme vakava. Se saattaa jossakin tilanteessa johtaa suureen tulipalon vaaraan, jopa hengenvaaraan.

Normaalisti emme kerro vertailuissa tai koeajoissa olleisiin autoihin ilmaantuneista vioista. Näin siksi, että autot ovat rankassa käytössä kiertäessään testaajalta toiselle, ja viat saattavat johtua pääasiassa rajusta käytöstä. Koska autot ovat käytössämme vain lyhyen ajan, parista päivästä muutamaan viikkoon, vikaraportoinnista tulisi väkisinkin sattumanvaraista.

Kestotestissä olevien autojen viat ja kolhut sen sijaan raportoimme pikkutarkasti ja huolellisesti. Tämä on perusteltua, koska tiedämme, miten autoa on käsitelty.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.