Kysymys:

Olen hankkimassa Bemarin 320:aa (E46) vm. 1999, jossa kilometrejä mittarissa vähän yli 100tkm. Autossa tuntuu "lonksahtavan" perä, liikkeellelähdön yhteydessä eli joko ykkösvaihteella tai pakittaessa. Ääni on hyvin vaimea, mutta häiritsevä.

Voiko tämän verran ajetussa autossa olla väljyyttä kardaanissa vai johtuuko tuo jostain muusta? Onko kyseessä kenties Bemarin luonnollinen ääni? Autoa on käsitelty koko elinkaarensa ajan ns. sivistyneesti eli ei mitään sutimisia asfaltilla tms.

Tapio Ketonen:

Ei tuo muuten selviä kuin viemällä auto montulle tai nosturille, jossa kardaania voi pyöritellä käsin. Jos kardaani pyörähtää kovin paljon, niin perässä on väljää. On sitten korjaamon asia selvittää, voiko väljyyden poistaa säätämällä.

Lonksahdus voi johtua muustakin, esimerkiksi perän kumityynyjen väljyydestä tai peräti rikkonaisuudesta. Auto on sentään jo seitsemän vuotta vanha, ja se on ikä, jossa esimerkiksi Japanissa autot viedään sulattamoon. Noin paljon ajettu auto ei mitenkään voi enää olla uuden veroinen.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.