Kysymys:

Joudun työni puolesta matkustamaan Venäjän Karjalassa. Tiet ovat kuoppaisia ja rosoisia. Uuden auton hankinnassa olen miettinyt, mitä ominaisuuksia tulisi painottaa alkeellisissa olosuhteissa.

Sanotaan, että Lada 110 olisi omiaan karkeisiin olosuhteisiin tai jokin ranskalainen. Toisaalta mieleen tulee maasturi, jossa olisi riittävästi maavaraa.
En haluaisi tarpeettomasti kärsiä epätasaisen tien aiheuttamasta tärskähtelystä mutta toisaalta tarvitsen luotettavan kulkuneuvon.

Mikä auto tai mitkä autot olisivat varteenotettavia kuvaamiini olosuhteisiin.

Tapio Ketonen:

Hankala kysymys. Ranskalaiset autot kuitenkin jättäisin pois laskuista, kyllä Karjalan tiet ovat niille liian raju koettelemus. Lada tietenkin olisi siinä mielessä hyvä, että sen huolto toiminee parhaimmin. Mutta mukavuus ja ennen kaikkea se luotettavuus...

Ehkä tuossa kuitenkin olisi maasturin paikka. Isommat pyörät ja suurempi maavara ovat huonoilla teillä hyviä ominaisuuksia, ja jos vielä sattuu joutumaan reissuun huonolla kelillä, nelivetokin voisi olla hyvä varuste. Jo ns. citymaasturi on tavallista asfalttikiitäjää eli normaalia henkilöautoa parempi huonoilla teillä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.