Kysymys:

Haluaisin tietää viimasuojan tarpeellisuudesta HDi Xsaran keulalla talviaikaan. Eli tukkeutuuko jäähdyttimen edessä oleva puhallin lumesta vai puhaltaako moottori öljynsä pihalle jos sitä ei ole? Ja saako niitä jälleen myyjiltä tai varaosa liikkeistä, vai joudunko käyttämään pahvilaatikkoa. Kysymys heräsi kun näin kestotesti C4:n keulaan hankitun viimasuojan.

Tapio Ketonen:

Tuuletin ei tukkeudu, mutta moottori lämpenee hyvin hitaasti ilman viimasuojaa. Riski huohottimen jäätymiseen on suurempi ilman viimasuojaa, mutta kokonaan se ei sitä pysty poistamaan.

PSA:n moottoreissa tuo huohottimen tukkeutuminen on ollut paha ongelma. Koska öljyn mittatikun putki toimii samalla myös öljyn imuvaihtajan putkena, moottorista tulevat kaikki öljyt pihalle, jos huohotin tukkeutuu. Tällöinhän kampikammioon tulee kova paine, joka nostaa mittatikun pois paikoiltaan ja työntää öljyt tikun ohi ulos.

Viimasuojia ei saa mistään, vaan ne pitää ostaa. Suojia on myynnissä merkkiliikkeissä. Ranskalaisten "fiksuus" näkyy siinäkin, että he eivät salli käyttöohjekirjaan lisättäväksi suositusta viimasuojan käytöstä talvisaikaan.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.