Kysymys:

Voisiko palveluanne kehittää samaan suuntaan, HS:n sivulla uusien autojen teknisten tietojen esittely. Siellä, kun voi valita sorttaukset vetotyypin, polttoaineen jne. jne mukaan. Myös autokanta, jota siellä, jo nyt esitellään on laajempi sekä ajan tasaisempi. p.s. ei tarvitsisi kerätä tieoja useilta sivustoilta, kuten nyt täytyy tehdä.

Tapio Ketonen:

Käytännössä kaikkien netissä olevien laajojen autotietokantojen pohjana on sama lähdetiedosto. Se toimitetaan mm. Tuulilasille, Tekniikan Maailmalle, Hesarille, Maino.netille ja aika monelle muullekin. Viime aikoina tiedosto on päivitetty viikottain, normaalisti kaksi kertaa kuukaudessa. Se, että Tuulilasin tiedosto saattaa joskus olla hieman jäljessä, johtuu meikäläisen laiskuudesta. Muitakin hommia kun riittää, ja uuden tietokannan syöttäminen vaatii kuitenkin hieman käsityötä, tilanteesta riippuen aikaa menee 15-30 minuuttia.

Sorttauksia voisi tietenkin olla vaikka minkä tiedon mukaan, tietosarakkeita tietokannassa on 55. Systeemin muuttaminen on kuitenkin hankalaa ja kallista, sillä asioiden hoito on ulkoistettu it-firmalle, joka laskuttaa jokaisesta nappulan painalluksesta aika tuntuvasti. Pitäisi olla rahaa varattuna tähän, mutta sen saamiseksi pitäisi olla hyvä perustelu. Muutokset eivät käytännössä parantaisi palvelua eivätkä koskaan toisi sijoitettua rahaa takaisin, joten tuskinpa tämä on ensimmäisiä kohtia, joihin ryhdytään satsaamaan.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.