Kysymys:

Olen 44-vuotias nainen enkä juuri ymmärrä autoista. Minulla on VW Polo -02, ajettu 70 tkm, 1.2, ja nyt mietin, että pitäisikö vaihtaa auto vähemmän ajettuun, jotta auto ei jätä minua tiellä. Auton korjaamolle vienti maksaa, olisiko nyt jo oikea aika vaihtaa esim. Polon esittelyautoon, jolla ajettu alle 10 tkm. Mitä mieltä ollaan tästä?

Tapio Ketonen:

Periaatteessa tietenkin uudemman auton pitäisi olla varmempi kuin vanha. Neljä vuotta vanha ja 70 tuhatta ajettu auto ei kuitenkaan käytännössä ole vielä juurikaan uutta pahempi. Mutta toki se alkaa jo kohtapuoliin kaivata enemmän huoltotoimenpiteitä. Jossakin vaiheessa esimerkiksi jarrut kaipaavat korjauksia. Se maksaa, mutta niin maksaa auton vaihtaminenkin.

En oikein osaa sanoa tähän juuta enkä jaata. Olisihan se uudempi ajokki sitten taas uusi, ja vanhan auton arvo laskee aikaa myöten. Eniten auton arvo kuitenkin laskee aivan uutena. Esittelyauto on usein hyvä ostos, siinä on yleensä varusteita aika mukavasti, ja hinta on kuitenkin selvästi aivan uutta edullisempi.

Jos olet nuuka, ajat vielä vanhalla ja pidät mukanasi kännykän. Jos se auto jättää tielle, niin soitat vain paikalle hinausauton. Autovakuutukseen kuuluva autopalveluvakuutus korvaa hinauskulut ja autossa olijoiden matkakulut kotipaikkakunnalle.

Ei se uusikaan auto silti takaa, ettei tielle voisi jäädä. Voi käydä kuten eräälle tutulle kaverille. Hän osti uuden ison Volvon, ja nyt hän on jo puolenkymmentä kertaa joutunut lähettämään auton kotitallista hinausautolla merkkikorjaamolle käynnistettäväksi!

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.