Kysymys:

Kerropa, vaikuttaako mitään jos samalle akselille laitetaan kulumisasteeltaan erilaiset renkaat? Jos minulla on kolme hieman kulunutta rengasta ja yksi aivan uusi, niin laitanko uuden eteen vai taakse?

Taakse laitettaessa toteutuisi sääntö paremmat taakse, mutta etuvetoisella autolla edessä olisi kulutus kovempaa ja siten uuden renkaan eteen laittaminen perusteltua. Vaikuttaisiko erikokoiset vierimiskehät jotenkin haitallisesti edessä tai takana?

Tapio Ketonen:

Kyllähän tietenkin olisi ihanteellisin tilanne se, että kaikki renkaat olisivat samanlaiset, mutta ei pieni ero kovin paljon haittaa. Periaate todellakin on, että taakse pitää asentaa paremmat renkaat, mutta ellei se yksi ole jokin 3-millinen pinnaltaan, niin kyllä minäkin laittaisin sen taakse juuri tuosta syystä.

Toisaalta uusien laittaminen taakse olisi sekin perusteltua. Kun sitten aikanaan edestä se yksi kuluu loppuun, sinne voisi hommata yhden uuden kaveriksi. Tuskin kumpikaan tapa on kovin huono, ehkä kuitenkin se uudet taakse on turvallisempi.

Pienen kulumiseron aiheuttama ero vierintäkehissä ei haittaa, ei tasauspyörästö siitä rasitu liikaa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.