Kysymys:

Luin uusimman lehtenne 5/09, ja on kyllä ihan hieno lehti. Tuohon lukijanposti vastaukseen "normaali öljynkulutus", olisi kuitenkin vastauksessa toki voitu muistuttaa kysyjälle esim vuotojen tutkimisen tärkeyttä. Mielestäni kunnossa oleva moottori ei noin vaan ala syömään öljyä 27000km jälkeen. Mutta esim jos talvella huohotin on jäätynyt, ja paineiden nousun seurauksena joku tiiviste nyt vuotaa, ei öljyn katoaminen olekaan ihme, ja olisi täysin korjattavissa. Nyt kysyjä ei saa kysymykseensä juurikaan mitään uutta apua ongelmaansa.

Seppo Havukainen

----

Vuotojen tukkiminen on mielestäni sellainen itsestäänselvyys, ettei se tullut edes mieleen. Sitäpaitsi jos öljyvuoto alkaa tuntua useiden litrojen öljynkulutuksena, sen pitää olla jo sellainen, että auton normaalit pysäköintipaikat esim. kotona ja työmaalla alkavat jo suunnilleen lainehtia. Muutama lusikallinen sotkee moottorin todella sottaiseen kuntoon.

Useimmiten nuo suuret öljynkulutukset johtuvat pelkästään siitä, että öljy palaa moottorissa. Sitä sisi pääsee jostakin syystä männänrenkaiden ohi palotiloihin. Syy tähän on joko sylinterin epämuotoisuus ja kuluneisuus, sylinterien seinämien naarmut tai männänrenkaiden puristusvoiman heikkeneminen. Näitä ei saada kuntoon avaamatta moottoria.

Tapio Ketonen:

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.