Kysymys:

Kerropa, miksi uuden Mondeon kestotestissä hehkutettiin oikein lööpeissä kuinka kerrankin Fordissa oli vähän vikoja. Ei ollut muuta kuin: vaihdetta ei saanut päälle, ovien saranat vaihtokunnossa ja vetonivelien kumit vuotavat ! Mikään noista ei teidän mielestänne ollut sitten huolestuttavaa, kun otsikointi oli noinkin positiivista. Minun mielestäni on hyvin huolestuttavaa, jos alle 30 tkm ajetussa autossa ei mene vaihteet päälle tai ovet repsottavat. Tulipahan edistettyä ko. merkin myyntiä kun satunnainen auton käyttäjä lukee vain lööpit.
Fordillahan on pitkät perinteet siinä, kuinka ekan mallivuosikerran autot testataan käyttäjillä ( vrt. esim. Escort, Focus) !
Kun joku japsimerkki selviää kestotestistä ilman vikamerkintöjä, se otsikoidaan 'Ei mitään uutta' tms. !

Tapio Ketonen:

Kyllä meidänkin mielestämme on huolestuttavaa, jos vetonivelten kumit vuotavat, vaihteet eivät mene päälle tai ovet repsottavat. Ellei olisi, emme olisi moisista asioista edes kirjoittaneet.

Kestotestin tarkoitus on nimenomaan pyrkiä tuomaan esiin vikoja, jotka ovat merkittäviä. Nuo mainitut viat eivät mielestämme pilaa hyvää kokonaisuutta, mutta on hyvä, jos käyttäjät osaavat kiinnittää niihin huomiota ja vaatia korjaamista ajoissa.

Vaihteiden toimintahäiriö oli ilmiselvä satunnaisvika, joka sinänsä ei ole vakava asia. Se johtui asennustyössä sattuneesta virheestä ja oli helppo korjata. Ainoa kiusa oli se, että kädet naarmuuntuivat verille terävissä reunoissa, joten mieluusti työn olisi jättänyt merkkikorjaamolle.

Ovisaranoiden laakeriholkkien epänormaali kuluminen ja sisempien vetonivelten kumisuojusten vuotaminen sen sijaan olivat selviä tyyppivikoja. Niihin on jokseenkin varmasti tulossa parannus, ja vanhempien mallien käyttäjien on hyvä osata tarkkailla tilannetta ja vaatia korjaamista. Tältä osin katsomme, että Kestotesti täytti hyvin tehtävänsä.

Jos joku ei lue kuin lööpit, niin se on hänen häpeänsä. Emme voi mitään sille, että joku tekee päätelmiä vajavaisen tiedon perusteella.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.