Kysymys:

Nyt kun nämä kaikenmailman hypridit ja sähköautot tekevät tuloaan ja ovat ns. luontoystävällisiä, mutta mitä sitten kun niiden akut tulevat tiensä päähän? Pystytäänkö ne kierrättämään 100%:sesti. Noinkohan noista luontoystävistä tuleekin luonnontuhoajia?

Kun hybridiauto tai sen akku tulee tiensä päähän, on aika lailla todennäköistä, että vanha akku irrotetaan autosta sellaisessa paikassa, josta se toimitetaan asianmukaisesti kierrätettäväksi. Akuissa on arvokkaita materiaaleja, jotka jo aivan taloudellisistakin syistä kannattaa ottaa talteen.

Hybridiauton akkua ei vaihdeta pihalla tai tien varressa, kuten normaalille käynnistysakulle usein tehdään. Niiden kierrätys ontuu, vaikka vanhan akun voi veloituksetta viedä esim. akkuja myyvään liikkeeseen.

Silloin tällöin näkee vanhan akun hylättynä tien varteen. En ymmärrä, milssä tilanteessa tulee tarpeelliseksi vaihtaa autoon akku kesken matkaa, ja mistä siihen putkahtaa se uusi akku. Putoaa taivaasta? Jos akku tuodaan paikalle jollakin kuljetusvälineellä, silloinhan vanha akku kulkee näppärästi samalla konstilla poiskin.

Tapio Ketonen:

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.