Kysymys:

Kerropa, minkälainen menopeli on Mitsubishi Lancer 92-98. Erityisesti farmarimalli kiinnostaisi!Löytyykö paljon käytettynä, mahdolliset tyyppiviat, ym. Hinnat ovat ainakin suhteellisen halpoja verrattuna esim. Toyota/Nissan...

Tapio Ketonen:

Ainakin se on harvinainen verrattuna kilpaileviin japanilasimalleihin. Vuodenvaihteessa niitä oli rekisterissä 5609 kappaletta. Niinpä tarjontakin lienee vähäistä.

Harvinaisuus on tietysti sekä etu että haitta. Varaosien saaminen menee aika usein tilaamiseksi. Merkkiorganisaatiossa maahanuojalla on hyvät valmiudet, piirimyyjillä heikommat. Harvinaisuus myös laskee auton hintaa. Se on hyvä ostovaiheessa mutta hankalampaa autoa myytäessä.

Lancer on auto siinä missä muutkin, ja käyttöominaisuuksissa ei ole suuremmin moittimista. Pahimpia ongelmia vanhemmissa malleissa on ollut paha ruosteherkkyys, Mitsut ovat ruostuneet turhan nopeasti. Siihen olisi tietenkin olemassa lääke, nimittäin riittävän aikaisessa vaiheessa teetetty kunnollinen ruosteenestokäsittely.

Tekniikka ei Mitsussa ole tiettävästi aiheuttanut ihmeempiä ongelmia. Mitään eksoottorisia rakenteita ei ole, ratkaisut ovat oikeastaan hyvinkin konservatiivisia.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.