Kysymys:

Kun nyt uuden Mondeon kestotesti oli kirjoitettu oikeastaan vähän turhankin kritiikittömään sävyyn, niin kysyisin, että huomasiko testiryhmä mm. sitä, että auton etusivulasit ovat aivan onnettoman herkät muurautumaan umpeen rapakeleillä ? Itse laitatin nuo tuuliohjaimet, mutta niistä ei ole mitään apua. Kuulinkin, että Mondeoihin olisi tulossa jonkin sorttinen "levikesarja" etulokasuojiin, joka sitten ohjaisi roiskeet paremmin pois sivulaseista.

Itse olen lähinnä pettynyt siihen, miten halvan oloisista muoveista auto on sisältä päin kasattu. Ovipahvitkin ovat valmiiksi kulahtaneita, ja kojelaudan kaksiosainen päällyste ei oikein innosta. Eli Passattiin on sillä puolella vielä matkaa.

Ja muuten, kyllä ainakin omassa Mondeossani on ketju, ei hihna !!!

Tapio Ketonen:

Kyllähän ne sivulasit rapaantuvat, mutta se on turhan yleinen ilmiö niin monessa muussakin, eikä Mondeo ole siinä suhteessa pahimpia. Ilmiö liittyy pitkälti siihen, että virtauksia ohjaavista kouruista ja muista muotoiluista on ilmanvastuksen pienentämiseksi hankkiuduttu eroon. Muualla Euroopassa rapakelit eivät liioin ole yhtä yleinen ja paha ongelma kuin meillä.

Halvan oloisuus on makuasia, ja kyllä siihen Passatiin on matkaa kahdessakin suhteessa. Vähemmän oli Kestotestin aikana harmeja ja vähemmän on hintaakin.

Ketju oli meidänkin Mondeossamme, nimittäin käyttämässä nokka-akseleita. Sitä oikein erikseen kehuttiin jutussa. On siellä toki hihnakin, mutta se käyttää laturia, ilmastointia, ohjaustehostinta ja vesipumppua. En ole ainakaan vielä nähnyt autoa, joissa näiden käyttö olisi hoidettu ketjulla.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.