Kysymys:

Kerropa, onko uusikoppaisessa Mondeossa havaittu yleisesti ongelmia automaatti-ilmastoinnin toiminnassa? Omassa yksilössäni lämpötila ei tunnu pitävän lähelläkään valittua - se sahailee ääripäästä toiseen johtaen ainaiseen nappuloiden säätämiseen. Auto on ollut kolmesti huollossa, mutta Ford väittää vehkeen toimivan oikein. Kuitenkaan lämpötila ei pysy haluttuna. Tuulilasi-lehdessä oli kestotesti ja yksi käyttäjistä valitteli lämmön puutetta. Onko ongelma yleinen ja kenties Fordin tiedossa?

Tapio Ketonen:

Toinen haastatelluista valitti lämmön puutetta talvella, ei siis lämmön sahaamista. Toinen haastasteltu, jolla oli automaatti-ilmastointi, oli autoon ja etenkin ilmastointiin kaikin puolin tytyväinen. Eräs lukija Pohjanmaalta valitteli myös lämmön vähäisyyttä sekä meluisuutta - tosin hänen edellinen autonsa oli Saab 9-5.

Lämpötilan vaihtelu pitäisi todeta jollakin tallentavalla mittalaitteella, joka piirtäisi lämpökäyrää pitemmältä ajalta. Pelkkä tuntuma asiasta on aika heikko peruste kiisteltäessä, printattu käyrä on jo aivan muuta.

Ongelman yleisyydestä emme tiedä, mutta ainakaan kukaan ei ole aiemmin valittanut. Jos asia mahdollisesti olisikin Fordin tiedossa, se on ns. valtiosalaisuuden luokkaa ainakin vielä tässä vaiheessa, kun ongelmasta ei ole laajemmin valitettu.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.