Kysymys:

Kerropa,onko Tuulilasissa koeajettu isoja Datsuneita/Nissaneita? Minkälaisia kokemuksia muuten on isoista japsi dieseleistä. On alkanu kiinnostamaan 80-luvun Datsun 280C/Nissan Cedric. Ilmeisesti aika herkkiä ruostumaan, mutta koneitten ja tekniikan pitäisi kestää, vai? Tietysti tuon ikäiset on yksilöitä, mutta miten yleensä?

Tapio Ketonen:

Ajettiinhan noita silloin kun niitä oli joskus 80-luvun alussa. Datsun Cedric ja Toyota Crown olivat hyvin jenkkityylisiä mutta ahtaampia. Taksissa noita oli jonkin verran. Datsun/Nissan oli itse asiassa tuon ajan dieseliksi aika ruudikas.

Vähissä alkavat olla. Vuosimalleja 80-86 on Toyota crownia rekisterissä 191 kappaletta ja Datsun 280 C:tä 152 kpl. Nissan Cedricejä on vuosilta 1984-88 rekisterissä 710 kappaletta,joten näitä vielä löytynee. Esimerkiksi Keltaisessa Pörssissä noita Cedricejä oli myynnissä useampiakin.

Ruostettahan noissa toki varmasti on, mutta siihenhän tepsii hitsauskone ja uusi pelti. Itse asiassa taitaisi esimerkiksi Toyota Crown dieselin kohdalla olla jo sellainen tilanne, että sellainen voisi hyvinkin kannattaa hankkia vaikka museotarkoituksia varten. Moottori oli sama kuin Hiacessa, joten varaosahuoltokin toimii vielä hyvin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.