Kysymys:

Kerropa, onko uudehkoissa Fordeissa ongelmia maalauksen ruostesuojauksen kanssa? Esimerkiksi vuosimallin 2000 ja vain 13 tkm ajetussa Transitissa helman saumat ovat jo pintaruosteessa ja vaativat toimenpiteitä. Hiekka syö maalipinnan puhki ja ruoste pääsee valloilleen, siitäkin huolimatta että autossa on roiskeläpät ja ajelut suoritettu lähinnä Pohjois-Suomen päällystetyillä teillä.

Samaa olen huomannut myös todella monessa muussa vanhakorisessa Transitissa sekä myös 3-4 vuotiaissa henkilömallin Fordeissa (varsinkin Fiesta ja Puma).

Tapio Ketonen:

Tuo hiekkasuihku on monelle autolle ongelma, koska suurissa autoilumaissa ei sitä ilmene. En tunne lähemmin Transitin helmojen pintakäsittelyä, mutta ilmeisesti kiveniskumaalaus on joko jäänyt kokonaan pois tai sitten se on laadultaan kelvoton. Fiestan ja Puman kohdalla tilanne lienee sama, autojen päämarkkinat ovat lämpimissä etelän maissa, eikä rusote ennätä niitä tärvellä.

Asialle ei oikein voi tehdä muuta kuin ensinnäkin asentaa autoon heti uutena eturoiskeläpät ja seurata helmojen kuntoa. Kun ruostetta alkaa ilmaantua, helmat kannattaa puhdistaa ruosteesta ja ruiskuttaa niihin kiveniskumassaa hyvä kerros. Kannattaa käyttää ainetta, jonka päälle voi ruiskuttaa auton alkuperäistä väriä, näin helmat pysyvät mahdollisimman alkuperäisen näköisinä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.