Kysymys:

Kerropa, mikä olisi oiva keino muistuttaa päättäjiä, että invalidiautoilijat on muistettava uutta autoverotusta sorvattaessa? Ettei vaan taas annettaisi lääkäriä suurempia valtuuksia tullivirkailijoille, niin kuin nykyään on asianlaita. On nimittäin nykyisellään aika nolo prosessi tämä invalidien autoveron palatushakemus, kun omaa terveydentilaa kuvaavia todisteita täytyy lähetellä jos minkälaisia ja kuitenkin virkamies voi tehdä haluamanlaisensa päätöksen vaikka vastoin lääkärinlausuntoa asiaa juurikaan perustelematta.

Tapio Ketonen:

Autoveron palautuksesta päättävä tullivirkamies on verottaja eli valtiovarainministeriön alainen virkamies, ja onhan sen aina nähnyt jo valtiovarainministerien olemuksestakin, että rahakirstun päällä istuminen tekee ylpeäksi, suorastaan ylimieliseksi. Ja mitä ministeri edellä, sitä pienemmät viskaalit perässä.

Veronpalautussäännökset on kirjoitettu varsin väljästi, joten virkamiehillä on suuri harkintavalta. Nimenomaan se kohta, jossa todetaan, että palautusta myönnetään vain autosta, jonka hankinta on invalidille hänen toimensa, työnsä tai ammattiin valmistumista varten tapahtuvan opiskelun hoitamiseksi olennaisen tarpeellinen, antaa asian ratkaisevalle virkamiehelle käytännössä diktaattorin oikeudet.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.