Kysymys:

Kerropa, pitääkö todella paikkaansa ettei Torinon autonäyttelyä tänä vuonna pidetä, tai peräti ei enään koskaan??!! Itseäni kiinnostaa kovasti automuotoilu ja mielestäni juuri Torinossa on näytteillä mielenkiintoisimmat konseptit. Olen muutamia vuosia suunnitellut käydä siellä ja olin päättänyt juuri tänä keväänä mennä sinne tutkailemaan italialaisten konseptiautoja. Muutenkin olisi mukava jos voisitte näyttelyartikkeleissanne näyttää monipuolisemmin kuvia uutuuksista.

Tapio Ketonen:

Tieto Torinon autonäyttelyn peruuttamisesta ei vielä ole kantautunut Kansainväliseen autonvalmistajien liittoon (OICA). Heidän huonosti hoidetuilla nettisivuillaan osoitteessa www.oica.net on lista kansainvälisistä autonäyttelyistä. Sen mukaan Torinon autonäyttely järjestettäisiin huhti-toukokuun vaihteessa.

Sen sijaan näyttelyn omilla nettisivuilla osoitteessa www.autonext.it kerrotaan selvällä italian kielellä, että näyttely on peruutettu. Syiksi kerrotaan, sikäli kuin kielitaidottomana sain selville, että autoalan yleisten vaikeuksien takia valmistajat eivät ole olleet halukkaita osallistumaan kalliiseen näyttelyyn.

Paineet Torinon näyttelyä vastaan ovat kieltämättä olleet melkoiset jo vuosia, ja se on menettänyt kaupallisessa mielessä merkitystään. Suuret näyttelyt kuten Geneve, Pariisi ja Frankfurt vaativat valmistajilta jopa kymmenien miljoonien eurojen panostuksen, joten karsiminen tulee helposti mieleen. On myös tullut paljon uusia näyttelyitä, esimerkiksi Barcelonan näyttely toukokuussa on valmistajien kannalta erittäin kiinnostava, onhan Katalonia erittäin varakasta ja nopeasti kehittyvää seutua.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.