Kysymys:

Omistan n. vuoden vanhan BMW 320i touring:n. Uudesta asti autossa on ollut 2 sinänsä pientä vikaa joita ei ole saatu korjattua. Ensimmäinen ongelma ilmenee vain alle 5 asteen pakkasella: Auton kuljettajan puoleisen takaiskunvaimentajan yläpään paikkeilta kuuluu kovaa naksuvaa ääntä, ääni kuuluu sekä sisälle että ulos yhtä kovaa. Asiaa on tutkittu pitkin vuotta mutta syytä ei ole löytynyt, on vaihdettu iskunvaimentaja, laakereita ja viimeksi lisätty tehtaan ohjeen mukaan "kumityynyt". Ongelma ei kuitenkaan ole poistunut, sekä huolto että maahantuoja on nostanut kädet pystyyn.
Toinen ongelma ilmenee kaikenlaisella säällä: Em. paikasta kuuluu lonksuvaa ääntä aina kun ajaa epätasaisella tiellä, ääni saadaan vähäksi aikaa loppumaan kun esim inskunvaimentaja irroitetaan. Ääni palaa kuitenkin noin 100km ajaon jälkeen. Eräällä tuttavalla on samanikäinen ja mallinen auto ja siinäkin samat oireet on huomattavissa. Onko teillä tietoa mistä nämä voisi johtua?

Tapio Ketonen:

Meillä oli taannoin Mitsu Carismassa vähän samanlainen ihmeellinen vika. Lopulta kävi ilmi, että kierrejousen ja jousilautasen väliin pääsi soran murusia, ja ne saivat aikaan paukahdukset. Homma korjattiin pujottamalla jousen alapään kierteiden päälle muoviletkua. Olisikohan kyseessä saman sukuinen vaiva?

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.