Kysymys:

Kerropa,aiotteko kertoa lukijoille uusien autojen veronmääriä, kun ne tiedot on nyt ajantasalla EU-sivustolla. Olisi mielenkiintoista lukea ja tietää paljonko jossain uudessa autossa on autoveroa markoissa ja prosenteissa. Tiedot kuulemma saa netistä.

Mistä tiedetään tehdashinnat, kun niitä ei ole missään tilastoissa. Aina puhutaan Suomen edullisista tehdashinnoista, mutta eikö olisi oikeampaa puhua verottomista kuluttajahinnoista

Tapio Ketonen:

Jos ne tiedot kerran netissä ovat, niin kerro ihmeessä osoite meillekin! Kyllä me sitten heti laitamme tiedon eteenpäin, kun sen saamme itsekin.

On kuitenkin muistettava, että Suomen autoverolakiin tai sen soveltamiseen ei vaikuta lainkaan se,mitä jossain netissä tai EU-sivuilla sanotaan. Lakia muuttaa vain ja ainoastaan Suomen eduskunta.

Tehdashinta lisättynä maahantuontikuluilla eli hinta Suomen satamassa (CIF; Cost, Insurance, Freight) on se hinta, jonka perusteella autovero lasketaan.Veroton kuluttajahinta on teoreettinen käsite, jonka suuruutta ei kukaan tiedä, eikä siitä näin ollen kannata puhua yhtään mitään. Koska tuo tehdashinta on maahantuojan liikesalaisuus, myös siitä laskettava autovero on lailla määrätty salaiseksi. Laki määrää myös rangaistuksen sille, joka tuon salaisen tiedon vuotaa julkisuuteen.

Ns. veroton kuluttajahinta eli normaali hinta miinus autovero on aivan eri asia kuin tuontihinta. Tuontihintaan lisätään autovero ja kaupan katteet, näin saadaan kuluttajahinta. Kaupan katteen suuruutta ei ole millään lailla määrätty tai rajattu.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.