Kysymys:

Autoni on Peugeot 106 -92 johon ilmestyi viime viikolla mielenkiintoinen ongelma:

Tyhjäkäynnillä kone kuumenee ja lämmintä ilmaa ei tule sisälle. Kun kierrokset nostaa yli 2000rpm laskee koneessa vähitellen lämmöt normaaleiksi ja sisällekin saa lämmintä ilmaa.

Matka-ajossa lämmöt pysyvät normaaleina, mutta kaupunkiajossa ongelma on jokseenkin inhottava...

Tapio Ketonen:

Vaikuttaisi siltä, että moottorissa saattaa olla alkava kannentiivistevika. Jäähdytysjärjestelmään pääsee palamiskaasuja, jotka saavat aikaan nestekiertoa häiritsevän kaasukuplan.

Suosittelen pikaista käyntiä korjaamolla tai vaikkapa Autotohtoriasemalla testauttamassa, vuotaako kannentiiviste. Se todetaan jäähdyttimen täyttöaukkoon asetettavalla testauslaitteella, jossa oleva neste reagoi jäähdytysnesteen joukosta putkahtelevien palamiskaasujen kanssa ja muuttaa väriään.

Kannentiivistettä vaihdettaessa olisi hyvä myös tarkistaa kannen suoruus, vaikka konetta ei ajettaisikaan niin pitkälle, että se vaurioituu ylikuumenemisen takia. Itse olen aina alumiinikannen irrotettuani käynyt sen kanssa koneistamossa, jossa tiivistyspinnasta on hiottu erittäin ohut lastu pois. Tämä varmistaa kannen suoruuden ja pinnan puhtauden.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.