Kysymys:

Kerropa,hyvä Ketonen, että kuinka asuntovaunujen käytettynä maahantuontin verotus ym. määräytyy?...Tiedän, että olisi ehken tarjolla muitakin tietolähteitä, mutta ajattelin kuitenkin luottaa Teidän ammattitaitoonne?!? Kyseessä olisi käytetty, (vm-80-85)pieni asuntovaunu Tallinnasta, jotka on tuotu Hollannista. Kunnoltaan aivan priimoja, "pakasta vedettyjä", toisin kuin meidän Suomalaisten liikkeiden tarjoamat ko. ikäluokan vaunut. Vaunuissa kaikki tarvittavat retkeilyvarusteet:lämmitys,vedet,liesi ym. Nämä ovat koeponnistettuja ja muutenkin kunnossa olevia, kuivia vaunuja. Eli kannattaako tuonti Suomeen, omaan perheen käyttöön? Täällä ko. ikäluokan vaunut jo monesti "työmaakoppeja". Mitä muuta kannattaisi ko. asiasssa ottaa huomioon? Kiitoksia vastauksesta !

Tapio Ketonen:

Se on tuo Tallinna vähän hankalampi paikka, koska se ei ole EU-aluetta. Sieltä tuotavasta tavarasta pitää maksaa tulleja sun muuta, ja kaikkiaan paperisota on suurempi. Se vaunu kannattaisi ehkä mieluummin hakea suoraan sieltä Hollannista, silloin ei tarvitse maksaa mitään veroja eikä tulleja. Lisätietoa kannattaisi kysellä Tullin neuvonnasta osoitteesta www.tulli.fi/tullineuvonta.html

Matkailuvaunun rekisteröinti Suomeen on helppoa. Yleensä vaunuissa käytetään samojen valmistajien alustakomponentteja, joten tämän kanssa ei ole ongelmia. Nestekaasulaitteisto tarvitsee yleensä muutoksia, jotka saa tehdä vain ammattimies. Lisäksi tarvitaan hyväksytty ja tarkastettu sammutin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.