Kysymys:

Kerropa, olisiko mahdollista ottaa kesä- ja talvirengas testeihin mukaan pari talvea tai kesää ajettu rengas-sarja. Minua ainakin kiinnostaisi kuinka suuri ero renkaille tulee.

Tapio Ketonen:

Kulumisen vaikutus olisi todellakin kiinnostava asia selvittää, järjestys saattaa hyvinkin muuttua siitä mikä se on uusilla renkailla. Teoriassa käytettyjenkin testaaminen tietenkin olisi mahdollista, mutta käytännössä tuo on aika hankalaa ja ennen kaikkea hyvin kallista.

Testiä varten renkaiden pitäisi olla hyvin kontrolloidusti kulutettuja, joten ne pitäisi ajaa valvotuissa olosuhteissa samoilla autoilla. Tasaisen kulumisen aikaan saamiseksi renkaita pitäisi vaihtaa tiuhaan tahtiin autosta toiseen. Myös rengaspaineista pitäisi pitää todella hyvää huolta, että kuluminen olisi tasapuolista kaikille mukana oleville renkaille. Käytännössä siis pelkästään tuota valvontaa varten pitäisi palkata yksi ammattimies.

Lopullisesti tuon asian kaataa se, että jatkuvasti tulee markkinoille uusia rengasmalleja. Niinpä pari vuotta vanhoissa renkaissa olisi jo mukana sellaisia, jotka ovat jo siirtyneet historiaan.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.