Kysymys:

Kerropa, Jorma Viitanen, mihin unohtui Corollan myyntiluvuista tammikuussa myydyt 125 Toyota Corolla Versoa? Se mukaan laskien Corolla nousisi aivan Golfin kantaan lukemalla 584. -Toisaalta, voisihan Golfin kanssa samaan laskea myös Boran, jolloin se olisi selvä ykkönen ja Astran kanssa Zafira jne... Rajanveto lienee yhä vaikeampaa.

Tapio Ketonen:

Kiitos tarkkuudestasi! Kyllä mahanpohjassa alkoi tuntua, kun ryhdyin katselemaan, mitä on tullut tehtyä! Omasta mielestäni Corolla Verso on Corollan mallisarjaa, vaikka Ajoneuvohallintokeskus pitää sitä omana automallinaan. Sitä ei siis yhdistetän Corollan lukuihin.

Kummastelin omia tekemisiäni viime perjantai-aamulta, jolloin uusien autojen rekisteröinneistä tein jutun ja siihen liittyvän kuvion nettiin. On tietysti aivan mahdollista, että minulta oli jäänyt havaitsematta Corolla Verson 125 autoa. Toisaalta mahtoivatko ne silloin vielä luvuissa näkyäkään? Luvut nimittäin saattavat muuttua, kun "tarkistuslaskenta" tuo mukaan autoja. Koska yleensä AKE on tarkka, varminta on pistää virhe omaan piikkiini. Se on niin, että virheitä tekee, kun kaikenlaista yrittää nopsasti puuhata. Onneksi tarkkaavaiset ihmiset auttavat tarkentamaan sihtiä. Kiitos siis Sinulle!

Korjaan kuvion paremmin omia tietojasi ja minunkin todellisuuskäsitystäni vastaavaksi - mutta siihen menee vielä aikaa jokunenkin tovi.

Lopuksi mallisarjojen kummajaisista. Bora on Bora, ja Volkswagenin markkinoinnissa niin halutaan myös olevan. Renaultin tehdas ei taas halua Scenicin olevan erossa Meganesta. Jos haluaisi, olisi auton mallisarjatyypityksessä tila-auto erotettu selvästi muusta Meganen mallisarjaversioista. Itse pidän autoja eri mallisarjojen autoina. Citroënin Xsara Picasso on taas eri mallisarjan auto kuin Xsara. Ja Nissanin Almera Tino on samaa mallisarjaa kuin Almera. Ota nyt näistä sitten selvää!

Autojen markkinoinnissa ja myynnissä kaikki mainitsemani tila-autojen esimerkit kuuluvat samaan tuoteryhmään tai markkinoinnin kielellä segmenttiin. Näin ajattelee autotehdaskin. Joskus autotehdas taas haluaa keikailla mallisarjan suurilla myyntiluvuilla Euroopassa tai maailmassa. Silloin tietysti auttaa, kun kaikki kotkottimet lasketaan samaan mallisarjaan kuuluviksi.

Joissakin saksalaisissa autolehdissä yhdistetään jopa VW Golf/Bora, aivan kuten ehdotit. Näin saadaan paremmin vertailukohde esimerkiksi sellaisille autoille kuten Ford Focus tai Opel Astra.
Ja Vielä korjaus äskeiseenkin 7.2.2002. Havaitsin, että Almera Tino on Ajoneuvohallinnon tilastoissa aivan omana mallisarjanaan. Almera Tino -mallisarjan autoja meni tammikuussa rekisteriin 46 kappaletta.

Jorma Viitanen(Kimmo Ruohoranta)

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.