Kysymys:

Annappas Ketonen viisas vastaus tyhmään kysymykseen: Millä tekniikalla ja millä väreillä autosuunnittelijat tekevät (käsin) piirtämästään autosta niin aidon näköisiä?

Tapio Ketonen:

Varsinaiset autosuunnittelijat eivät välttämättä pyri tekemään piirroksista aidon näköisiä, tässä vaiheessa asialla ovat taiteilijat. Taiteilijoilla taas on käytössä erilaisia tekniikoita. Jotkut tekevät piirroksia käsin, jotkut tietokoneella. En tunne näitä tekniikoita, mutta hyvään jälkeen vaaditaan kokemusta ja osaamista. Aidon näköinen piirros ei synny jokaiselta piirtäjältä.

Käytetty tekniikka myös riippuu siitä, mikä on lähtökohta. Jos kuvan pohjana käytetään jonkinlaista valokuvaa esimerkiksi naamioidusta autosta, korjailu tehdään tietokoneella. Yleensä ohjelmana käytetään Adobe Photoshopia, jonkin verran myös Adobe Illustratoria tai Macromedia Freehandia. Jos kuva piirretään täysin kuulopuheiden tai omien muistikuvien perusteella, ainakin aluksi työ tehdään käsin. Taiteilijoilla on keinonsa saada piirroksiin luontevat kiillot esimerkiksi värittämällä piirrokset ruiskua käyttäen. Tämä on kuitenkin aluetta, josta en osaa sanoa mitään tarkempaa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.