Kysymys:

Kerropa,olen suunnitellut hakevani Citroen XM 3.0 V6 -90 tai uudemman Saksasta, koska siellä alkaa hintataso olla lompakkoystävällinen. Kysynkin että tiedätkö minkä automallin perusteella joutuisin autoveron maksamaan ? C5 vai ?
Löytyykö jostakin tuotava automalli vrt verotuksessa käytettävä automalli-taulukkoa josta voisi laskea tuotavan auton autoveron jos kyseistä mallia ei enää ole uutena saatavana ?

Tapio Ketonen:

Käytetyn auton maahantuonti on toistaiseksi samalla mallilla kuin ennenkin, eli verotusarvona käytetään vastaavan uuden automallin hintaa. Tämän verotusarvon perusteella määräytyvästä autoverosta sitten tulee alennusta auton iän perusteella.

Sen "vastaavan automallin" määrittäminen on kiperä kysymys. Jos vastaavaa mallia ei samalla merkillä enää ole, käytetään vastaavaksi katsottua mallia toiselta valmistajalta. Eräs esimerkki tästä on Ford Sierra Cosworth, sitä vastaavaa mallia tulli on etsinyt Audi A4 quattro -mallistosta. Asiasta voi yrittää neuvotella eli esittää tullille omaa ehdokastaan vastaavaksi malliksi. Vastaavan mallin verottoman hinnan ei tarvitse olla Suomesta, esimerkiksi saksalainen autohinnastokin kelpuutetaan.

Autoverosta ja esimerkiksi mallien vastaavuuksista voi kysyä tullista sähköpostilla osoitteesta autohki@tulli.fi

Tullin nettisivuilla on nykyisin varsin perinpohjaisesti selvitetty käytetyn auton tuontiin liittyvät kiemurat. Suosittelen vierailemaan osoitteessa www.tulli.fi ja sieltä edelleen kohtaan Autoverotus. Sieltä löytyy mmm taulukko siitä, miten veron määrä laskee auton iän myötä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.