Kysymys:

Kerropa,mitä tekisin autoni vaihteiston kanssa ( Nissan Primera 1.6 vm-93). Eli vaihteistosta kuulu vinkuna ja vapaalla ollessa kytkin ylhäällä pieni kolina tai "naputes", ääni lakkaa kun kytkin painetaan pohjaan. Kysyin merkki korjaamosta kustannusarviota ja vikaa, sielä sanottiin että, kytkinaksilan laakerit ovat selvät ja hinta n.2500-4000mk! Lisäksi kysyin kahdesta pienemmästä korjaamosta joissa suositeltiin vaihtolaatikoita. Mistä laatikon voisi ostaa turvallisesti ja onko olemassa vaihteistoihin erikoistuneita korjaamoja jotka myisivät kunnostettuja\tarkastettuja lootia?

Tapio Ketonen:

Merkkikorjaamo ilmeisesti tuntee Primeran vaihteiston heikkoudet. Minä en kyllä tunne tuota sanaa "aksila", mutta oletan sen tarkoittavan samaa kuin akseli. Ongelmana vaihteiston akselien laakeroinnin vioissa on se, että pahimmillaan viat voivat vahingoittaa myös hammaspyöriä tai laakeripesiä. Tällöin korjauskustannukset voivat aivan yllättäen hypähtää.

Vaihtolaatikko on mielestäni aivan hyvä ratkaisu. Sellaisen löytää korjaamon välityksellä. Myös purkamosta löytää vaihteistoja, joskus jopa kohtuuhintaan. Kuluttajansuojalaki antaa mielestäni kohtuullisen hyvän turvan ostajalle, mutta sitä sovelletaan vain yritysten ja yksityisten kuluttajien välisiin kauppoihin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.