Kysymys:

Kerropa,mitä voin tehdä. Asumme omakotialueela ja naapurimme on linja-autoyrittäjä ja hän säilyttää autoaan kadun varressa.Hän käyttää autoaan usein (väh 1 krt/vko) tyhjäkäynnillä pitkiä aikoja (n.20-100min.), eilen jopa 2 h 50 min käyden välillä koiran kanssa lenkillä ja h-autollaan jossakin. Makuuhuoneemme on n. 10 m:n päässä autosta ja koneellisen ilmanvaihdon korvausilmaventtiili on mh:n ikkunan yläpuolella, josta tulee kaikki katkut sisälle. Asiasta on huomautettu naapurille useita kertoja ja vastaukset ovat olleet luokkaa:älä rupee v....lemaan,alä puhu paskaa,piä turpas kiinni. Tätä on jatkunut jo kohta 10 v. Siis MITÄ VOIN TEHDÄ ? Entäs mitä laki sanoo ko. auton pesemisestä (painepesurilla) kadulla,parhaimmillaan linja-autoja on ollut"pesukadulla" kolmekin osa odottamassa vuoroaan jalkakäytävällä.
Katu,jonka varrella asumme on melko vilkas (taloja n.40) ja nopeusrajoitus sillä on 30km/t ja paikallislinja-autoliikenne kulkee myös katua pitkin.
Kiitos neuvosta !

Tapio Ketonen:

Jos tyhjäkäyntiä jatkuu enemmän kuin kaksi minuuttia,käyttäjä rikkoo lakia. Lain mahdollisista rikkomuksista on viisainta ilmoittaa poliisille. Poliisihan löytyy puhelinnumerosta 10022. Jos keskustelu on tuolla tasolla, suoriin keskusteluihin on turha ryhtyä.

Autojen pesemisestä katuvarressa ja sen laillisuudesta taas voi kysellä paikalliselta terveystarkastajalta. Aika monen kaupungin järjestyssäännöissä asia on erikseen huomioitu.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.