Kysymys:

Kun ei autoista ymmärrä mitään ja muutenkaan ei tuttavapiireistä löydy asiantuntijaa, niin kerro, olisiko viisasta hankkia ns.leasing auto? Tuntuu siltä että työpaikkaa ei saa ellei autoa ole...
Kysymys on siis yksityisen henkilön pulma, ei yritystä takana...
Olisi mukavaa, jos löytyisi mahdollisuus sellaiseen liisaamiseen, jossa huollot kuuluu sopimukseen, kiinteä kuukausi erä ja ei mikään hirveä aloitus raha olisi esteenä. Lopuksi voisi olla mahdollisuus ostaa auto itselleen..
Löytyykö tällaista rahoitusta neiti immeiselle??

Tapio Ketonen:

Leasing ei välttämättä ole yksityishenkilölle kovin edullinen, koska kulujen vähentäminen ei onnistu verotuksessa. Ei se ole yksityishenkilöiltäkään pois suljettu ajatus, mutta harvinainen. Asiasta kannattaa keskustella ja kysellä autoliikkeissä. Aviosääty tuskin vaikuttaa asiaan.

Luulenpa, että kuitenkin parempi vaihtoehto on autoliikkeen tarjoama rahoitus, jonka saa paitsi uuteen myös käytettyyn. Autoliikkeet tarjoavat uudehkoille vaihtoautoilleen sangen edullisia paketteja, joihin voi yhdistää vakuutuksen ja miksei myös huollon.

Osamaksussa on se etu, että siinä samalla kerääntyy omaisuuttakin. Autoa ei liioin tarvitse pitää siihen saakka kunnes koko hinta on maksettu, vaihtaminenkin onnistuu.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.