Kysymys:

Vuoraan vanhan Sunnyni konepellin sisäpuolelta äänieristeellä. Lisään samaa eristettä ovipaneleiden sisäpuolelle ja mahdollisesti vielä sellaisiin paikkohin jossa se on mahdollista esim. takapenkkien alle, saanko autoni korvinkuultavin hiljaisemmaksi?
Entäpä moottoritilan suojaaminen altapäin esim. alumiini levyllä, auttaako hiljaisuuteen, entä siihen, että kone on nykyisin näillä keleillä aina likainen?

Tapio Ketonen:

Vähän pelkään, että auto hiljenee lähinnä mielikuvituksessa, todellisia parannuksia on hyvin vaikeaa saada aikaan. Ovien peltipintoihin, konepellin ja tavaratilan kannen sisäpintoihin ja kattopellin sisäpintana liimattavat raskaat eristematot saattavat hieman hiljentää autoa, mutta tuskin niin paljon, että homma kannattaa.

Moottoritilan suojaaminen altapäin tietenkin pitää mottoria paremmin puhtaana, mutta on huolehdittava siitä, että ilma pääsee riittävästi virtaamaan. Alumiinipelti on mielestäni meluntorjunnan kannalta huono ratkaisu, se saattaa jopa lisätä meluisuutta. Ainakin sen pintaan pitäisi liimata eristysmattoa, joka estäisi peltiä värähtelemästä ja aiheuttamasta lisää melua.

Äänieristeiden lisääminen jälkikäteen on nykyisiin autoihin kohtuuttoman hankalaa. Tehtaalla on jo tehty kaikki halvat ja helpot ratkaisut. Esimerkiksi moottoritilan ja matkustamon väliseinän lisäeristäminen on käytännössä mahdotonta, kojelaudan purkamisessa tarkoitusta varten ei ole mitään mieltä. Melkeinpä suosittelisin laittamaan Sunnyn kierrätykseen eli myyntiin ja hankkimaan tilalle jonkun toisen, joka on jo luonnostaan hiljaisempi.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.