Kysymys:

Yleensähän sanotaan että kapeampi talvirengas pitää paremmin. Tämä pitänee paikkansa nastarenkaille, mutta miten on kitkarenkaiden laita? Kapeammalle renkaalle tulee enemmän painoa, mutta leveämmässä on yleensä enemmän lamelleja. Olisiko Tuulilasin mahdollista testata jotain High Performance talvirenkaita kokoluokassa 225-245 R17 vai onko jossain mahdollisesti jo testattu?

Tapio Ketonen:

Tilanne on sama, oli renkaassa nastat tai ei. Jos alla on hyvin tampattu kova lumipinta, leveys ei haittaa, mutta pehmeällä pinnalla kapeampi rengas pitää paremmin, koska alle jää vähemmän periksi antavaa löysää lunta.

Oleellinen ero on myös se, että korkea ja kapea rengas ohjasutuu laiskemmin, ohjausreaktiot eivät välity yhtä terävästi tiehen kuin matalaprofiilirenkailla. Rengas siis tasoittaa autosta tiehen siirtyiä voimia eli antaa anteeksi.

Talvirenkaiden testaaminen on iso ja kallis prosessi. Haluamme, että testeistä olisi mahdollisimman paljon hyötyä mahdollisimman suurelle osalle lukijoistamme. Erikoisrenkaiden hankinnassa painavat muut ominaisuudet kuin hyvä pito. Niinpä emme ainakaan toistaiseksi aio testata niitä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.