Kysymys:

Virhe Käytetty auto jutussa ! Peugeot 406:

Poimintoa lehdestä: kaksilitrainen bensakone meni uusiksi

Vastaus: Niin meni ja myös 1.8 16v.

Lehdestä: Aluksi vanhan 1.9 litraisen rinnalle tuli 66 kw... Myöhemmin tuli ärhäkempi hdi 109hv.

Väite ei pidä paikkaansa !
Helmikuu 1999: 2.0 HDI 110 hv. Common Rail -tekniikalla toteutettu nykyaikainen diesel, korvaa 2.1 Turbodieselin, 1.9 TD jää markkinoille ennallaan.

Kevät 1999: Facelift esitellään Geneven autonäyttelyssä. Kaikkiaan yli 1000 teknistä uudistusta. Uutta: kirkkaat etuvalot, kokonaan punaiset takavalot, uudelleenmuotoillut puskurit, pyöristetty takaluukku, pidentynyt konepelti. Farmarin perässä ainoa muutos kromilista.
2.0 16v moottori korvautuu nykyaikaisemmalla, 90hv 2.0 HDI korvaa 1.9 Turbodieselin. Kaikissa malleissa vakiona 15-tuuman vanteet sekä kaasuiskunvaimentimet. Myös takajousitus sekä ABS-jarrut uudistuvat. 4 turvatyynyä vakiovarusteeksi.

Lisätietoa:
www.geocities.com/slaaksoh/406

Tapio Ketonen:

Kiitoksia täydennyksestä! Autojen mallimuutosten selvittäminen jälkikäteen jää väkisinkin hataraksi. Periaatteessa esimerkiksi Peugeotin osalta tämä kyllä onnistuisi, koska maahantuojan tiedotusmateriaali on kerrassaan erinomaisen yksityiskohtaista. Ongelmana vain on, että tiedotusmateriaalin arkistointi on sen suuren määrän takia käytännössä mahdotonta.

Laatimasi Peugeot-sivut antavat varsin hyvät tiedot muistakin malleista, kiitos linkistä!

Yksi asia kuitenkin: Peugeot ilmoittaa moottoritehot omituisella tavalla. Lain mukaan teho on ilmoitettava EU-normien edellyttämällä tavalla, ja normit edellyttävät kilowattien ja tietyn mittausnormin käyttöä. Mutta koska hevosvoimissa ilmaistu teho on lukuarvoltaan suurempi, mainosmiehet haluavat käyttää hevosvoimia. Peugeotilla on havaittu, että hevosvoimatehon mittausnormia ei ole pykälissä määrätty, joten hevosvoimateho ilmoitetaankin vanhemman normin mukaan. Jos virallinen teho 80 kW muunnetaan oikealla kertoimella 0,7355 hevosvoimiksi, tulos on 109 hv. Valmistaja kuitenkin ilmoittaa tehoksi 110 hv.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.