Kysymys:

Kerropa, autovero? Tämä neuvostoliitto-suomessa suuresti vaalittu murtuva salaisuus! Koska! tiedän noin suunnilleen kaiken muun paitsi tarkkaa päivämäärää? 1.1.02? Vai muu? Syvä hiljaisuus tiedotusvälineissä kautta linjan? (voi v#### mikä maa). KIITOS HYVÄSTÄ LEHDESTÄ!

Tapio Ketonen:

Hyvä mies, jos tiedät kaiken muun, niin kerro ihmeessä meille muillekin! Tulossa olevan autoverouudistuksen sisältö on kiinnostavuudeltaan ehdottomasti koko autoalan ykkösaihe.

Koska asiasta ei ole vielä tullut EY-tuomioistuimen päätöstä, uusi autoverolakikaan ei ole nytkähtänyt yhtään eteenpäin. Autoalan tietäjät arvioivat, että vielä kevätkausi menee epätietoisuuden vallitessa. Ehkä joskus huhtikuussa saattaisi uusi laki astua voimaan.

Autoverolaissa on sellainen pykälä, että uusi laki tai muutos entiseen astuu voimaan heti, kun siitä on annettu esitys eduskunnalle. Käytännössä siis muutos tulee kuin salama kirkkaalta taivaalta.

On kuitenkin turha odottaa, että muutos yhtään tekisi autoilua halvemmaksi. Valtio aivan varmasti kerää vähintäänkin ne samat kuutisen miljardia markkaa eli nykyvaluutalla ilmaistuna toista miljardia euroa vuodessa, jotka se on tähänkin saakka kerännyt uusia autoja verottamalla. Jos veroa ei saada uusista autoista, se räpätään käyttömaksuihin, bensaan tai muuhun mukavaan.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.