Kysymys:

Kerropa, onko Ruotsin autoliikkeiden sivuilla mitään Suomeksi, edes englanniksi. Kuka Tampereella ruotsia osaa? Millä osoitteella suurimpiin liikkeisiin pääsee? Kiitos lehdestä, tilaaja useamman vuoden. 2-4 vuotiaat kiinnostavat tässä autoveron kynnyksellä. Hyvää päivän jatkoa toimitukseen.

Tapio Ketonen:

Ruotsissa on vuosia kiistelty siitä, onko suomenkielellä virallinen asema vai ei. Ruotsi ei ole edelleenkään kaksikielinen maa. Markkinataloudessa yleensä käy niin, että suuri ostajaryhmä saa palvelua omalla kielellään jopa ilman virallista kielinormia.

Ruotsissa ei ole autoliikkeiden sivuilla tietoja suomeksi eikä englanniksi. Sen sijaan Ruotsissakin on autoliikkeissä suomenkieltä puhuvia myyjiä ja asentajia. Heillä ei tietämäni mukaan ole autoliikkeiden sivuilla omia kotisivuja. Joten vaihtoehdot ovat vähäiset.

Ei kielitaito välttämättä ole esteenä. Autojen merkki- ja mallinimet ovat samanlaiset kuin Suomessa. Ajokilometrit esitetään yksikköissä nimeltä MIL, joka tarkoittaa kymmentä kilometriä. Siis 10 000 mil = 100 000 km. Ja hinnat ovat vuodenvaihteen jälkeenkin ilmeisesti ainakin seuraavat neljä vuotta kruunuja.

Autoja voit etsiskellä monistakin lähteistä. Merkkiliikkeiden vaihtoautot ovat esimerkiksi aika kattavasti osoitteessa www.biltorget.se. Ja yksityishenkilöiden autoja on mm. osoitteessa www.vibilagare.se. Kyllä muitakin nettipalveluja löytyy, mutta näistä voit vaikkapa lähteä liikkeelle.

Lopuksi vinkki : Ota yhteys Suomessa Metro-Autoon Tampereella, Helsingissä tai Turussa. Kysy, miten asiat hoituvat heidän konserniinsa kuuluvassa suuressa autoliikkeessä ja sen eri palvelupisteissä Tukholmassa. Siellä myydään Opeleita, Saabeja ja Chevroleteja uusina autona ja kaikenlaisia ajopelejä käytettynä. Tällä liikkeellä luulisi olevaan intressiä tehdä osa sivuistaan suomeksikin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.