Kysymys:

"Vähentää melua silmällä tiellä" ja "värähtely remontoi jossakin korin osassa".

Odottaisin, että Ketonen jaksaisi oikolukea noinkin lyhyen vastauksen, josta nämä virheet löytyivät - ennen lähettämistä. Ei sillä, etteikö lähes jokainen keksisi, mitkä ne oikeat sanat ovat, mutta ainahan viimeisteltyä kirjoitusta on mukavampi lukea.

Tapio Ketonen:

Valitettavasti olen tehnyt kirjoitusvirheitä piakkoin jo 60 vuotta, ja pahoin pelkään, etten pääse niistä jatkossakaan eroon. Varsinkin mobiililaitteiden kosketusnäppäimet helpottavat merkittävästi virheiden tekemistä. Myös mobiililaitteiden ennustava tekstinsyöttö lisää olennaisesti virheitä. Pyrin yleensä lukemaan tekstin läpi ja korjaamaan löytämäni virheet, mutta aina virheitä ei vain havaitse. iPad näemmä kääntää automaattisesti sanan resonoi muotoon remontoi. En tiedä, miten tämän viisauden saisi poistettua tuosta muuten fiksusta laitteesta.

Tuon tekstin tein iPadilla, ja minua odotettiin jo kuljetukseen berliiniläisestä hotellista uuden automallin esittelytilaisuuteen, joten en ehtinyt tarkastaa tekstiä. Olisi tietenkin pitänyt jättää vastaamatta, ei olisi tullut kirjoitusvirheitä. Olen nyt käynyt tekstin läpi ja korjannut löytämäni virheet.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.