Kysymys:

Moro! Miten on liikkeissä on myynissä joitain mb sprinttereitä matkailuautoksi rekisteröitynä eli tavalliseen kyvytkuorma-auto sprintteriin on lisätty takapenkki, jääkaappi, jne... Eli voiko tavallisesta sprinteristä rakentaa itse matkailuauton ja mitä siltä silloin vaaditaa? Tarkoitus olisi kumminkin pitää auto henkilö ja tavarakuljetukseen. Matkailuautossahan ei tarvita nopeudenrajoitinta ja piirturia? Mitenkäs verotus yrityskäytössä?

Matkailuautolta vaadiaan ajoneuvolaissa seuraavaa:

 22 §MatkailuautoMatkailuauto on erikoiskäyttöön valmistettu M-luokan ajoneuvo, jossa olevissa majoitustiloissa on vähintään seuraavat tukevasti kiinni olevat varusteet:1) istuimia ja pöytä, joka voi olla helposti poistettavissa;2) makuupaikkoja, jotka voidaan muuntaa istuimista;3) keittomahdollisuus;4) säilytystiloja.Autoverolaissa säädetään tarvittaessa sellaisen matkailuauton, joka on verovapaa tai josta suoritetaan alennettua veroa, rakenteesta ja varusteista.

Autoverolaki sanoo matkailuautosta näin:

 5 lukuVerovapaus ja alennettu vero21 §Autoverosta on asetuksella säädettävin ehdoin vapaa pelastusauto, sairasauto, invataksi, eläinlääkintäauto, kuorma-auto sekä yksinomaan ruumiiden ja hautajaistoimintaan liittyvien kukkalaitteiden kuljetukseen käytettävä ruumisauto. Autoverosta on asetuksella säädettävin ehdoin vapaa myös matkailuauto, jonka oma massa on vähintään 1 875 kiloa. (7.5.1997/413)

Autoverolaissa tarkoitettua verovapaata matkailuautoa koskevat seuraavat vaatimukset:

Sisäkorkeus on vähintään 1,9 metriä alueella, jonka leveys on vähintään 0,4 metriä ja pituus vähintään 40 prosenttia asunto-osan pituudesta.Omamassa (nykyisin ajokuntoisen ajoneuvon massa) vähintään 1875 kg, mittaus käyttöönottoajankohdan voimassa olleiden säädösten mukaan.Tuo sisäkorkeus on se vaikein vaatimus. Se edellyttää korotettua koria.

Tapio Ketonen:

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.