Kysymys:

Löytyykö (halpaa) auton akun laturia, jolla voisi ladata akkua aina silloin kun auto on läpenemässä tolpassa ja joka alkaa lataamaan automaattisesti kun laturi saa virtaa? Tolppassa on sähköt vain 2h kerrallaan. Tarkoitus olisi jakaa sisäpistoke sisätilan lämppärin kanssa ja ottaa siitä virta laturille. Laturin liittäisin 12V ulostuloon lataamaan akkua. Ongelma latureissa on, että kun laturi liitetään virtoihin, laturi ei tee mitään ennen kuin se käynnistetään tai valitaan latausohjelma. Lisäksi kun laturi olisi liikuteltava (ei lämppärisysteemiin kiinteästi asennettu), voisi sillä ladata välillä samalla tavalla myös toista autoa ja käyttää suoraan lataamiseen jos on tarvetta.

Tapio Ketonen:

Kun tarpeeksi halvan laturin hommaat, niin se ei ihmettele mitään vaan alkaa heti ladata, kun sähköä alkaa tulla. Monet älylaturit funtsivat liikaa, mutta on niitä sellaisiakin, jotka eivät sähkökatkosta hämäänny.

Parasta sitten hoidella kytkennät autossa niin, että mitään vahinkoa ei pääse tulemaan. Se sisälämmittimen pistorasiasta tulevan virran jakaminen haaroitusrasialla ei taida näet täyttää sähköturvallisuusmääräyksiä. Niinpä jos auto sattuu palamaan, vakuutusyhtiö voi ottaa tylyn kannan korvauksiin. Kiinteään asennukseen tarkoitettu laturi on tässä suhteessa turvallinen ratkaisu.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.