Kysymys:

Tämä kysymys Missä isot mallit herätti sellaisen lisäkysymyksen, että miksiköhän nekin valmistajat jotka tekevät vielä isoa autoaan, esim Toyota Camry, on virallinen myynti loppunut. Eikö virallisen maahantuojan mielestä myy tarpeeksi. Noita kuitenkin saa suomesta http://www.nettiauto.com/toyota/camry/5800768, mutta miksei Toyota-liikkeestä.
Olisi kiva lukea koeajo

Tapio Ketonen:

Camry ei kuulu Toyotan Euroopassa myytävään mallistoon. Tuo linkitetty auto onvanhaauto, ja sitäkaupitellaan tax freenä. Vaikea sanoa, mista auto on tuotu, eikä sekään ole selvää, saako sen Suomessa rekisteriin.

Automallin tuominen markkinoille aiheuttaa aina myös kustannuksia maahantuojalle. Niitä aiheutuu mm. huoltokoulutu7ksesta ja varaosahuollon järjestämisestä. Kyseessä on investointi, jonka kannattavuus pitää normaaliin tapaan arvioida. Jos epäillään, että kauppa ei käy niin hyvin, että se kattaisi kustannukset ja toisi myös riittävästi tuottoa, silloin tuontia ei aloiteta.

Camryn tapauksessa tehdas lienee laskenut, että auton hyväksyttäminen EU-vaatimuksten edellyttämällä tavalla tulee niin kalliiksi, ettäei kannata yrittää. Tämän kokoluokan japanilaisautot eivät kerta kaikkiaan mene Euroopassa kunnolla kaupaksi.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.