Kysymys:

Laitatin juuri äskettäin autooni Webasto-ämmittimen.Ohjeissa sanotaan, että hyvä olisi ajaa ainakin saman verran kuin lämmitin ollut päällä. Itselläni ei ajomatkaa tule lämmityksen jälkeen kovinkaan paljon ja siksi kysynkin:

Olisiko tarpeellista hankkia esim. Defa SmartCharge siltä varalta,että akusta loppuu potku,vaikka autoni on aivan uusi ja näin ollen luulisin akunkin olevan hyvä varautumaan.?

Tapio Ketonen:

Varsinkin pakkasella akku ottaa virtaa vastaan hyvin heikosti. Akun uutuus ei autoa kovinkaan paljon, sillä kyseessä on akun toimintaan kuuluvasta perusominaisuudesta.

Akun vastaanottaman latausvirran suuruus on 25 asteen pakkasessa vain 1-2 ampeeria. Kun polttonestetoiminen lämmitin kuluttaa virtaa muutaman ampeerin verran, puolen tunnin lämmityksessä käytetyn sähkön palauttaminen akkuun saattaa kestää pari tuntia. Niinpä erillisen akkulaturin käyttäminen varsinkin kovemmilla pakkasilla silloin tällöin olisi aiheellista.

Latureita valmistavat muutkin kuin Defa, mutta sen valikoimissa on kiinteään asennuksen tarkoitettuja laitteita, jotka voidaan liittää lämmittimien johdotuksiin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.