Kysymys:

Mitä mieltä Ketonen on Liikkuvan Poliisin lakkautamisesta? Meillä on tavarankuljetus taustaa 2 sukupolvessa 1945 lähtien ja en pidä LP pahana. Se oli vaan huonoa tuuria jos saatiin ylikuormasakko!,Ajettiin 90km/h josta ei vielä saanut nopessakkoa. Se on sellainen poliisi joille kaikille liikkujille laki on sama! Näissä pikkukylissä ei voi olla tulematta johtopäätökseen että Ökyisännät traktoreilla ja niiden pojat viritetyillä mopoilla ja mopoautoilla saa tehdä mitä vaan!  Saa vaikutelmat että LP poliisit ei ole sidonnaisuutta tiettyyn paikkakuntaan,(ökyisännät on pankeissa johtokunnissa ja virkamiehilläkin on asuntolainat!). Kaikki paikalliset lehdet kirjoittaa nyt hulvattomasta öisestä moporallista ja mopoauto ja iltatraktorirallista!.

Tapio Ketonen:

Ketonen vastustaa LP:n lakkauttamista, mutta päätöksen tekevät meidän kaikkien nimissä eduskunnan leimalla muutamat virkamiehet ja puolueiden pomot. Saa nähdä, miten käy.

Tuo paikkakunnan napamiesten vaikutus on kyllä vähenemässä, koska poliisilaitoksista on jo tullut järjettömän suuria, ja jatkossa niistä ollaan tekemässä vielä suurempia. Byrokratia ja sisäinen kitka on jo nyt noussut todella suureksi, millaisiin sfääreihin se sitten nouseekaan, kun laitosten yhdistämisiä jatketaan. Poliisilaitoksissa on jo niin paljon eri tasoisia päälliköitä, että jos heidät asetettaisiin seisomaan päiväntasaajalle viiden metrin välein - niin hyvä olisi!

Pelkään pahoin, että liikennevalvonnan osaajat hajautetaan rauhoittelemaan eukkojaan hakkaavia alkoholisti-isiä, ja liikennevalvonta muuttuu satunnaiseksi sivutehtäväksi. Voi olla, että vähän aikaa alussa niihin hommiin riittää jopa entisiä LP:n miehiä, mutta aika pian se erityisosaaminen onnistutaan hävittämään. Raskaan liikenteen valvonta vaatii niin paljon erityisosaamista, että tavallisen, pelkästään joskus taannoin poliisiammattikorkeakoulun käyneen poliisin taidot harvemmin riittävät.

Ajotapavalvontahan meillä on nytkin perin harvinaista, mutta jos Liikkuva poliisi ja sen siviiliautot katoavat, se loppuu tyystin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.