Kysymys:

Teidän verkkopalvelussa oli juttu matka-autojen ja vaunujen myynnistä, sekä niiden laskevasta suuntauksesta.

Kysymys

Miksi julkaisette yhden markkinointi ryhmän tuloksia koko alan totuutena. Aivan sama kun julkaisisitte henkilöautojen myyntitilastoa ja jättäisitte siitä pois 10 maahantuojan myymät merkit. Uusista ja käytetyistä matkailuautoista 25% ja vaunuista vielä enemmän tuodaan maahan muun kun MAT jäsenliikkeen kautta.

Näitä tämän organisaation ulkopuolisia myyjiä ja maahantuojia on kymmeniä, sekä päälle tähän yksityinen tuonti joka on voimakkaassa kasvussa. Ainoa oikea tilasto on AKE johon kirjautuu kaikki suomeen rekisteröidyt uudet matka-autot ja vaunut. Tämä tilasto osoittaa edelleen kasvua, ja kasvua nimenomaan muille kun MAT jäsenliikkeille.

Tapio Ketonen:

Eivät ne ole mitään myyntitilastoja vaan nimenomaan AKEn tietojen perusteella laadittuja rekisteröintitilastoja. AKE taas ei erottele, kuka sen ajoneuvo on tuonut maahan. Jos sinulla on parempi eli oikeampi tilasto, niin toimitapa se meidänkin nähtäväksemme.

Käytettyjen tuonnilla ei ole mitään tekemistä uusien rekisteröinnin kanssa paitsi siten, että se todennäköisesti vähentää uusien myyntiä.

AKEn rekisteröintitilastot ovat luku sinänsä. Ne ovat aina olleet täynnä virheitä, ja tänä vuonna homma on entistä pahemmin levinnyt käsiin. Matkailuautoja ei rekisterissä erotella muista M1-luokan autoista, joten niiden poimiminen tilastoista on todella vaikeaa. Eräs syy tähän ovat maahantuojat, joiden ammattitaito rekisteröintiasioissa on vähäistä. Ilmiselvästi samanlaisille autoille on jokaiselle rekisteröinnin yhteydessä ilmoitettu hieman erilainen mallimerkintä, joten tilastossa ne ovat kukin omalla mallirivillään. Tällaisia yhden yksilön malleja tilastosta löytyy sivutolkulla.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.