Kysymys:

Mazdan herkästä ruostumisesta on paljon juttua ja niissä on myös perää, maahantuoja korjaa uudehkoja autoja urakalla takuuseen, ja  vanhimmat happanee omistajansa käsiin. Mistä johtuu, että maahantuoja sallii moisen menon jatkuvan? miksi se ei ruostesuojaa tuomiaan autoja? varmasti tietävät, että maineesta ei pääse millään eroon (vrt Opel)

Tapio Ketonen:

Mazdan kohdalla ongelma on valmistajatehtaalla, joka ei katso kunnollista suojakäsittelyä tarpeelliseksi. Maahantuoja toki voisi suojauttaa kaikki autot maahantuonnissa, mutta se on valtava menoerä. Tulee sittenkin halvemmaksi korjata tarvittaessa ne muutamat harvat autot, joiden vauriot pitää korjata takuuna. Aika usein vaurioiden perimmäisenä syynä on sittenkin huono hoito tai jopa itse aiheutetut kolhut, ja näitä vaurioita takuu ei kata.

Maineen ylläpitäminen olisi toki tärkeää, mutta se on kuitenkin liian kallista maahantuojan yksinään hoidettavaksi. Mazdan maahantuonti on englantilaisomisteisen yhtiön hoidossa, ja tuskinpa omstajataho on kovin innokas sijoittamaan rahaa niin epämääräiseen asiaan kuin Mazdan maineen ylläpitoon. Voitot halutaan tässä ja nyt, ja jos tappiota tulee, se halutaan mahdollisimman pieneksi.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.