Kysymys:

Kaupat ja vertailut tuntuvat olevan pullollaan katumaastureina markkinoitavia neli- ja kaksivetoisia ajoneuvoja, joiden ei kuitenkaan ominaisuuksiltaan kerrota yltävän oikeiden maastureiden tasolle. Mistään ei tunnu enää kuitenkaan löytyvän niitä oikeita maastureita, joihin näitä "säälittäviä" katumaastureita aina vertaillaan. Kun alan pätevimmät Jeep, Suzuki ja jopa Range Roverkin käsitellään katumaastureina, alkaa todella kaivata tietoa näistä oikeista maastureista. Taitaa armeijakin ajaa nykyään katumaastureilla?

Tapio Ketonen:

Kyllähän esimerkiksi Range Roverin maasto-ominaisuudet ovat sinänsä maastoon sopivat, mutta auton olemus ei oikein sitä ole. Useimmissa näissä citymaastureissa on paljon hienoja ja arkoja varusteita ja koristeita, jotka totisessa maastoajossa särkyvät ja irtoavat alle aikayksikön.

Land Rover Defender edustaa niitä vanhoja "oikeita" maastureita, samoin G-Mersu. Jälkimmäinen on kallis, mutta silti se on tehty järeäksi ja maastokelpoiseksi. Kummassakaan näistä maantieominaisuudet eivät ole huippua, mutta maastossa ne pärjäävät.

Taitaa vain olla niin, että noilla perusmaastureilla on liian vähän kysyntää. Suurin osa uusien maasturien ostajista ajaa autoillaan vain pääteill' tai kaupunkien kaduilla. Suomessa sentään monet käyvät niillä muutaman kerran vuodessa myös kesämökillä, jonne tosin yleensä pääsee hyvin myös tavallisella henkilöautolla.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.