Kysymys:

Tuulilasilehden nrossa 5/2007 siv.70 kirjoitettiin,että Timo Mäkisen ajo v.1966 olisi hylätty.Kyllä hän on voittanut ihan oikeasti MC-rallin.Muistaakseni v.1967 kaikki minit hylättiin (4 ensimmäistä)eikä Rauno Aaltonen saanut voittoa.Sen sijaan voiton vei kun veikin suomalainen eli Pauli Toivonen.Olenko oikeassa vai muistanko väärin? Jos olen oikeassa,niin tieto pitäisi lehden seuraavassa numerossa korjata.

Tapio Ketonen:

Kyllä se oli vuosi 1966, jolloin Minit hylättiin valosääntöjen perusteella. Tämä johtui tietenkin ranskalaisten yltiöisänmaallisuudesta. Brittiautojen nelosvoitto ei tuntunut sammakonsyöjistä hyvältä ajatukselta, joten Timo Mäkisen (Mini), Roger Clarkin (Ford Lotus Cortina), Rauno Aaltosen (Mini) ja Paddy Hopkirkin (Mini) ajosuoritukset hylättiin. Perusteena oli se, että autoissa käytttiin halogeenivaloja, vaikka ne eivät olleet perusautoissa vakiona.

Voittajaksi nousi Citroën ID 19:llä Pauli Toivonen. Hänenkin menoaan valaisivat halogeenivalot, mutta koska joissakin Citroën-malleissa oli sellaiset vakiona, ne hyväksyttiin tässä tapauksessa. Suomalainen voittajana oli pienempi paha, pääasia, että auto oli ranskalainen.

Asia selvää esimerkiksi täältä: news.bbc.co.uk/onthisday/hi/dates/stories/january/21/newsid_2506000/2506863.stm - tuo löytyi Googlen avulla hakusanoilla Monte Carlo rallye 1967.

Timo Mäkinen voitti rallin 1965 kartanlukijanaan Paul Easter. Minillä saavutti Montessa menestystä etenkin Rauno Aaltonen. Hän ajoi kolmanneksi vuonna 1963, tuolloin rallin voitti Erik "på taket" Carlsson, ja Pauli Toivonen saavutti toisen sijan. Vuonna 1964 Paddy Hopkirk voitti Monten Minillä, ja vuonna 1967 voittaja oli Rauno Aaltonen Minillä.

Viimeisen kerran Mini nousi Monten kärkikolmikkoon 1968, kun Rauno Aaltonen saavutti sillä kolmannen sijan.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.