Kysymys:

Oliko aikoinaan tullut moottoriviesti lehti tuulilasin edeltäjä? Oliko siinä samoja toimittajia? Televisiossa oli aikoinaan myös joku moottoriruutu. Oliko se samojen henkilöiden tuottama? Nuoruudessa tuli noita lehtiä luettua.

Tapio Ketonen:

Moottoriviesti oli Koneviestin autoliite, joka erosi omaksi lehdekseen vuonna 1965. Vuonna 1973 kustantaja Olli Lyytikäinen osti lehden ja yhdisti sen Tuulilasiin. Moottoriviestiä tekivät loppuvuodet päätoimittaja Erkki Raukko ja toimittaja Matti Järvi. He siirtyivät Tuulilasiin, jossa työskentelivät eläkkeelle jäämiseensä saakka.

Tuulilasi puolestaan oli aivan 60-luvun alussa liikenneaiheinen TV-ohjelma, jota toimitti Matti Tuura. Sen jo päätyttyä nimi kaapattiin Suomen Kuvalehden moottorilehteen, jonka ensimmäinen numero ilmestyi sysykuussa 1963. Lehden päätoimittaja oli Ilmo Kurki-Suonio ja kustantaja Yhtyneet Kuvalehdet Oy. Olli Lyytikäinen osti myös Tuulilasin 1973.

TV-ohjelman toimittaja ja uutistenlukija Matti Tuura ei koskaan ollut Tuulilasi-lehden palveluksessa. Hänestä ei Googlen kuvahakukaan löytänyt kuvia, Pieni ja epäselvä kuva Tuurasta tosin esiintyy Talja tiedottaa -lehden numerossa 3 vuodelta 1962 olleessa jutussa jonka pääkuvassa esiintyy Teija Sopanen.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.