Kysymys:

Katseleeko näitä nettisivuja joku nortti niiden tekemisen jälkeen? Kannattaisi katsella, ja mieluummin eri selaimilla. Nyt kun katselen tätä sivua Firefox-selaimen uusimalla versiolla, niin sivun keskellä vasemmassa reunassa olevat Faceboob, Twitter yms. painikkeet leikkaavat inhoittavasti pois sivulla olevasta tekstistä vasemmanpuoleisen tekstin ensimmäiset kirjaimet.

Tapio Ketonen:

Eivät ne nörtit näitä katsele eivätkä ainakaan korjaa mokia. Sivustolla saavat hankalammatkin ongelmat levätä kaikessa rauhassa. Me tällä toimituksessa yritämme vain tehdä sisältöä noista ongelmista huolimatta.

Noiden tyhjänpäiväisyyksien eli Twitterin, Facebookin ja Google+:n linkkinapit pysyttelevät kyllä minun koneessani (Dell Latitude E4310, Windows 7) Firefox 26.0:n näytöllä poissa tekstin päältä. Kun ikkunaa kaventaa niin paljon, että oikeasta reunasta häviävät uusimpien uutisten linkkikuvat, linkkinapit vetäytyvät oikein kunnolla vasemmalle, ja edelleen kavennettaessa ne katoavat kokonaan. Samoin toimivat Internet Explorer 10, Opera 20.0 ja Chrome 33.0.1750.146.

Tuon Nokian Lumia-puhelimen näytöltä nuo napit pysyttelevät kokonaan poissa. Sivupöydällä olevassa vanhassa Macintoshissa on vanhoja versioita, käyttöjärjestelmä Mac OS X 10.5.8, Firefox peräti versio 7.01 ja Safari 5.0.6, silti nekin pitävät esteet poissa tekstin päältä. Kokeilin myös iPadilla, eivätkä nuo siinäkään seikkailleet tekstin lukemista estämässä.

Valitettavasti ei siis saanut moittimaasi ilmiötä esiin meidän sivustollamme, joka sinänsä toimii aika hyvin myös mobiililaitteilla. Joillakin ulkomaalaisilla sivuilla tuo on kyllä kiusannut, eikä kelluvista kuvakkeista pääse millään eroon.

 

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.