Kysymys:

Hei

Meillä  on -09 mallinen, 54 000 km ajettu Quashgai. Ihmettelyä on herättänyt viitosvaihteen ulina joka kuuluu 80km/h vauhdissa  selvästi kevyesti kuormitettuna. Myös kolmosella sama ääni kuuluu mutta selvästi heikompana.

Kävin huollossa asian vuoksi jossa autoa myös ajettiin.Kyseessä ei kuulemma ole vika vaan normaali vaihteiston ääni joka tulee siitä ettei rattaiden hampaat kohtaa toisiaan aivan oikeassa kulmassa?

Laitoin postia maahantuojalle johon ei vastinetta tullut. Huollossa kerrottiin että asiaa on ennenkin kysytty heiltä. Myös keskustelupalstoja lukiessa asiaan voi  törmätä. Joskus 70-luvulla autojen perät ja laatikot vihelsivät kilometrien karttuessa mutta näin ei mielestäni tulisi enää tänä päivänä olla.

Valmistustekniikka on varmasti niin hyvää että rattaiden hammaskulmat saadaan kohdilleen. Minusta on kyse viasta joka olisi tullut korjata.

Tapio Ketonen:

Ulisevia vaihteistoja on ollut ja tulee jatkossakin olemaan. Jos ilmiö on todettu Qashqaihin kuuluvaksi, niin siinähän se sitten on ja pysyy. Hammaspyörät pitävät aina jonkinlaista ääntä, ja voi hyvinkin, olla, että ongelmana ei olekaan itse voimansiirron ääni vaan sen vahvistuminen auton korissa.

Ilmiö voi olla kiusallinen, mutta ilmeisesti se ei kuitenkaan ole sikäli vaarallinen, että se voisi johtaa auton jäämiseen tielle.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.