Kysymys:

Mikä on syynä Peugeot merkkisen auton mallisuoja nolla numeroiden keskellä.Aikoinaan muistaakseni Porshe teki mallin 901 mutta Peugeot kielsi sen patentti/mallisuojan perusteella,mallista tuli 911.Tämä on muistikuvani,mutta mitään toista-auto merkkiä ei ole jossa olisi numeroiden välissä nolla, vain Peugeot.Olen itse myynyt aikoinaan Peugeot autoja -64 -68 välisenä aikana,myös korjasin kaikkia merkkejä.Olin silloin Rovaniemellä töissä Peugeot myyjällä.

Tapio Ketonen:

Mallisuojasäännökset olivat varsinkin aiemmin eri maissa hieman erilaiset. Valmistajille on kuitenkin tärkeää, että automallia voidaan myydä samalla nimellä joka maassa. Jos esimerkiksi Porsche ei olisi voinut myydä automalliaan Ranskassa samalla nimellä kuin Saksassa, seurauksena olisi ollut melkoinen sotku. Yleensä mallisuojat on haettu samanaikaisesti kaikkiin Euroopan maihin. Peugeot on rekisteröinyt tuon X0X-tyyppisen mallimerkintänsä vuosikymmeniä sitten.

Mutta onpa noita kolminumeroisia nolla keskellä olevia mallinimiä silti ollut muillakin. Sinun kyllä pitäisi muistaa sellainen automerkki kuin Moskvitsh. Sillä oli useita tuollaisia mallimerkintöjä: 400, 401, 402, 407 ja 408. Tiettävästi Peugeot ei puuttunut asiaan, eikä se ainakaan Suomessa olisi johtanut mihinkään. Mosseja ei tosin myyty kovin monessa sellaisessa maassa, jossa voitiin ostaa myös Peugeoteja.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.